Helpers uit hogere en lagere sferen.

Helpers uit hogere en lagere sferen.

Soms zijn de boodschappen die we doorkrijgen moeilijk te onderscheiden. Is het vanuit een lagere sfeer of komt het vanuit de hogere sfeer (vanuit het licht)? Soms hoor ik zeggen: “Ik kreeg een ingeving vanuit het licht of van een overleden dierbare en kreeg een opdracht dat ik een bepaalde keuze moest maken”.

Als er stemmen of ingevingen binnen komen vanuit de licht sferen dan zullen ze nooit het woordje moeten gebruiken. Ze zullen nooit de ander angst inboezemen. Ze respecteren namelijk de vrije wil van de mens. Er is geen dominantie vanuit het licht. Als je een stem een ingeving of zelfs een wezen ziet, diegene je vertelt wat je moet doen en het niet goed voelt voor jou, doe het dan niet!

Soms is het ook moeilijk te onderscheiden.

Dan doen ze alsof ze het heel goed met je voor hebben. Je volgt al deze opdrachten en uiteindelijk kom je er achter dat het geen waarheid is. Het heeft je verder van jezelf af gebracht. Deze energieën willen je afhankelijk maken en willen hun wil opdringen. Al is er ook maar enige twijfel, doe het dan niet. Ga iedere keer terug naar je gevoel en voel, resoneert dit met mij?

Zo ontving ik eens iemand in de praktijk, hij vertelde mij dat hij veel boodschappen had ontvangen. Hij zou een hele machtige leider worden en wilde mij komen vertellen hoe ik het doen moest. En dat terwijl hij nog maar een korte tijd contact had met, volgens hem, het goddelijke. Hij had verschillende boodschappen ontvangen over hoe het allemaal moest. Hij had de waarheid in pacht. “Moeten is ego, dus dat komt niet vanuit de lichtwereld”.

Hij domineerde iedereen om zich heen, hij wist het wel. Hij wilde zoveel mogelijk volgers om hem heen creëren. Dat was hem immers gezegd vanuit het licht. Als iemand alleen maar in dominantie spreekt, dan wordt deze persoon geleidt door lagere energieën. De boodschap vanuit de hogere licht sferen is liefde. In het licht bestaat geen dominantie, er bestaat geen afdwingen, er bestaat geen ego. Er is alleen maar liefde, zachtheid, er wordt niks afgedwongen.

Vaak komen de lagere energieën bij diegenen die niet in de kracht staan.

Mensen die onzeker zijn, drugs gebruiken of een andere verslaving hebben. Op die manier proberen de lagere energieën binnen te dringen om opdrachten te geven die je niet behoord te doen. Bijvoorbeeld als er moord of ander geweld gebeurt. Dit wordt ingefluisterd zonder dat ze het zelf door hebben. Dit is wat het donker wil: mensen tegen elkaar opzetten en domineren om de macht te kunnen behouden. Elke keer proberen ze het op een andere manier.

Al zijn we lichtwerker, ook dan wil het donker ons naar beneden halen.

Hoe bewuster we met de lichtwereld bezig zijn , des te eerder herkennen we het. Soms ook niet, dan gaan ze zo subtiel te werk dat we het helemaal niet door hebben. Dan gaan we veranderen en denken vaak dat we de waarheid in pacht hebben en willen wij onze waarheid opdringen bij de ander. We zijn immers een mens met ego en dan gaat het ego overheersen. Natuurlijk is het niet nodig om daar in te blijven zitten. We kunnen ook daar weer van leren en ons herpakken. We blijven leren. Alles is een les.

De lagere energieën willen onrust onder de mensen creëren, de ander aan het twijfelen brengen. Ze willen de macht. Ze willen ons tegen houden om verbinding te maken met ons innerlijke licht. We blijven die testen ontvangen ook als we al zoveel met het licht werken. Het is aan ons wat we daar mee gaan doen. Laten wij ons onzeker maken en geven wij de lagere energieën de macht of gaan we iedere keer toch weer terug naar ons gevoel en blijven ons mooie licht uitstralen naar de buitenwereld?
De hogere gidsen helpen je bij een groeiproces. Ze geven je adviezen waar je iets mee kunt om verder te groeien.

Maar wat kun je doen om dit te herkennen?

Leer op de eerste plaats eerlijk naar jezelf te kijken. Zorg dat je zelf goed op de aarde staat. Gebruik geen drugs of teveel alcohol. Vlucht niet voor je gevoel. Ga mediteren om jezelf steeds beter te leren kennen. Of als het nodig is, ga de verwerkingsprocessen vanuit je verleden aan. Geef het een stem, heel je innerlijke kind. Door dit te doen kom je steeds dichter bij je innerlijke licht. Je leert jezelf steeds beter kennen.

Het gronden is ook heel belangrijk. Als je niet goed gegrond bent dan kun je van alles zien en horen maar dan weet je niet goed wat je hier mee moet doen. Doe geregeld aardingsoefeningen, zo word jij je steeds bewuster wat er binnen komt. De onderste drie chakra’s zijn de aarde chakra’s, die worden vaak vergeten. Via je buikgebied komen de gevoelens binnen. Hoe vaak ervaar je dat je een raar onderbuik gevoel hebt en je niet weet wat je er mee aan moet?

Als je goed op de aarde staat, gaan de boodschappen ook steeds duidelijker worden.

Je gaat overduidelijk verschil merken. Je voelt dan wat er wel of niet klopt. Neem de boodschappen mee naar je gevoel, je buikgebied, voel het in je hart.

Vraag elke ochtend en voor het slapen gaan aan God en de engelen om een helder gouden-wit beschermend licht om je heen. Dit geeft je de bescherming die je nodig hebt.

Natuurlijk hebben we die testen ook nodig om zelf verder te groeien. Om steeds meer ons innerlijke licht te laten stralen. Ga niet in angst zitten, dat is nergens voor nodig. “Licht wint altijd van donker”. Als het zich aandient ga je er steeds sneller achter komen of het wel of niet resoneert met jou. Iedereen heeft het licht en donker in zich, het gaat er uiteindelijk om wat we daar mee gaan doen. Gaan we die mooie lessen pakken of laten we ze liggen?

Dat is aan jou ? Ieder mens heeft een vrije wil.

Trudy Hekkert

©Alles mag gedeeld, of geknipt en geplakt worden met vermelding van mijn naam en website.

    

Wil je persoonlijke hulp?

Ik ben geregeld met of zonder afspraak te bereiken via 0909-0105
Natuurlijk ben je ook altijd welkom in de praktijk.
Voor meer informatie, zie mijn website.

Author: Trudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.