Verlicht zijn? Kan dat hier op aarde?

Verlicht zijn? Kan dat hier op aarde?
Zeker weten mogen wij dit van tijd tot tijd ervaren, door in meditatie te gaan en één te worden met al wat is. Wij zijn immers licht en alles is met elkaar verbonden. En wauw, wat voelt dat fijn even helemaal zonder oordeel te zijn! Je voelt alleen maar liefde. Maar is het zo makkelijk zoals ik het beschrijf? Nee eigenlijk niet. Ik mag dit ervaren, maar als ik teveel in mijn denken zit (mijn ego) dan kan ik ervoor gaan zitten totdat ik een ons weeg, maar het is niet af te dwingen.

Het is belangrijk te leven vanuit je Goddelijke vonk, vanuit je ziel. Daar kunnen wij als mens steeds meer naartoe groeien, naar leven in het nu.Maar zolang wij ons jasje aan hebben komen er ook weer nieuwe lessen op ons pad.Soms hoor ik mensen wel eens zeggen, ik ben of ik voel mij verlicht. Natuurlijk kan dat, maar ik zie ook dat het vaak een soort vlucht is om niet in de werkelijkheid te zijn. Het kan tijdelijk nodig zijn om het op deze manier te doen, om te overleven, om de pijn niet te willen voelen.

Dat is helemaal oké. Maar is dit dan werkelijk het zuivere contact met de Kosmos, verlichting, of is het berusting? Deze mensen zijn er wel, maar ook weer niet en duwen de werkelijkheid weg. Vergeten om de verwerkingsprocessen te pakken vanuit het verleden. We hebben de aarde nodig, niks kan zonder elkaar. Eerlijk naar jezelf kijken, dat is leven vanuit je innerlijk.

Complete verlichting hier op aarde is voor mijn gevoel niet te bewerkstelligen. Verlichting is alles los laten en helemaal in overgave gaan zitten. Maar we hebben ook nog zoiets als ego, ons denken wat iedere keer om de hoek komt kijken zolang we nog ons mooie jasje dragen.
Wij zijn niet zomaar geïncarneerd, er is een reden waarom we hier op aarde zijn.Onze ziel wil nog bepaalde ervaringen op doen hier op aarde.Het is een groeiproces en je kunt steeds verder groeien om steeds meer verlichting te ervaren.Maar er komen iedere keer ook weer nieuwe lessen op ons pad en wat gaan we daar dan mee doen? Wij blijven transformeren tot aan ons sterven.

Ik mag veel uitdragen, mag veel mensen begeleiden om meer en meer hun eigen innerlijke licht te laten ervaren. Maar ja, ik ben ook een mens met ego en heb zeker weten ook mijn downs die niet altijd even makkelijk zijn. Dan zegt mijn ego: “kijk er maar voorbij, dan voel je het niet, anders doet het zoveel pijn”. Dan komt mijn gevoel en zegt: “Zie het onder ogen, accepteer de pijn en geef het een stem, verwerk, en ga weer verder, pak je les”.

Op deze manier probeer ik steeds meer naar deze verlichting toe te gaan, mijn lessen te pakken hier op aarde. Om uiteindelijk de lessen te hebben geleerd die mijn ziel wilde ervaren, totdat mijn ziel in het licht mag blijven en puur zonder ego te zijn.

Om vervolgens de mensen hier op aarde te helpen en ondersteunen als gids vanuit het licht.

Liefs Trudy

Wil je dit delen? Voel je welkom.

Www.trudyhekkert.nl
Heb vertrouwen – praktijk voor healing en bewustwording.

One Response to Verlicht zijn? Kan dat hier op aarde?

  1. Metha schreef:

    We staan allen op een andere plek…en…ieder redeneert vanuit zijn of haar plek.
    Alleen met de complementaire ziel, kom je uiteindelijk op de zelfde plek te staan…na zeer hard werken…daar ben ik mee bezig…met dat harde werken. Heb mijn jas voor een zeer grote gedeelte uit. Ik ondervind enorme stilte…maar ook dat ik zo nu en dan weer in mijn ego schiet. Dat zijn nog de lessen die ik te leren heb…dat is het harde werken. Je hebt gelijk, je kunt het niet afdwingen…ik ervaar ook dat het gewoon moet zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.