Spiritueel zijn?

Spiritueel zijn?

Ik vind het geweldig om te zien dat er zoveel mensen zich spiritueel ontwikkelen.
Maar wat is spiritueel zijn? Dit is leven vanuit je innerlijke, vanuit liefde.
Maar vaak wordt er gedacht dat je niet meer kwaad mag worden, niet teleurgesteld mag zijn of wat dan ook.

Dit zijn wel normale menselijke reacties, dus ook dat mag er zijn. Dit mag je accepteren van jezelf, ook dit is liefde. Of ik hoor zeggen: “Ja ik moet de ander gelijk vergeven, omdat ik het heb laten gebeuren”. Niks is minder waar! Dit kan niet, dan ben je niet op de aarde, maar aan het zweven. Dit zie ik te vaak gebeuren en ik vind het zo jammer om te zien. Ga kijken of je nog boos bent op jezelf en vergeef jezelf. Ben je boos op de ander? Accepteer het dat je boos bent, uit je woede niet op de ander, omdat het anders een welles nietes word. Dan ben je met de vinger aan het wijzen en iedereen heeft natuurlijk de eigen waarheid. Of het nu wel of niet eerlijk is, maar dit kunnen we niet afdwingen.

Maar zeker weten mag je je uitspreken als je het ergens niet mee eens bent. Boosheid, woede, noem maar op. Dat kun je niet in een kastje stoppen en doen alsof het er niet is.

Spreek je uit zonder te strijden, je hoeft niet alleen maar ja en amen te zeggen. Ben je boos op het verleden? Ook dat mag er zijn. Wil je voor je gevoel iemand in elkaar slaan? ( dat moet je niet doen 🙂 ) Maar pak een boksbal, kussen of een matras en sla diegene verrot om jouw woede er uit te laten komen. Het is jouw woede, daar doe je de ander niet tekort mee. Ga erdoor heen, uit je woede, huil er om, geef het een stem, alles mag er zijn. Dan gaat het uit je systeem en uiteindelijk kun je steeds meer vanuit je innerlijke gaan leven, omdat deze emoties uit je systeem zijn en jij steeds meer werkelijke rust gaat ervaren.

Voor mijn gevoel kun je niet alleen maar in zachtheid zijn als er nog zoveel verwerkt moet worden. Die lading moet er eerst af. Maar als er nog zoveel zwaarte is en jij alleen maar in het halleluja gevoel zit, is het voor mijn gevoel een vlucht in de kosmos. Als je dit alles uit je systeem gooit dan gaat jouw mooie licht steeds meer stralen en voel je de werkelijke innerlijke rust. Accepteer dat je ook boos mag zijn of opstandig, dit alles mag er zijn. Bij mij is het ook niet altijd zachtheid. Ben ik boos dan is het maar zo. Ik ga er wel naar kijken waarom het een trigger is voor mij. Dat dan weer wel, omdat ik graag wil leren en dat kan ik van ieder mens. We blijven leren totdat we ons jasje af hebben gelegd. Dit alles is liefde voor jezelf, alles mag er zijn, geef jezelf dat cadeau.

Ik zie ook geregeld om me heen dat er mensen weg worden geduwd in angst. Dat de ander niet te dicht in de energie mag komen. Mensen kruipen in hun eigen cocon om maar niet gekwetst te worden en komen niet veel meer onder de mensen. Met de gedachte: dan wordt er zoveel energie bij mij weggehaald, het gaat ten koste van mezelf.

Zeker weten is het heel belangrijk om je soms terug te trekken en soms ook voor iets langere tijd. Zodat je naar je innerlijke toe kunt gaan en inzichten en boodschappen krijgen vanuit jouw weten. Daar ligt immers onze wijsheid. Jouw mooie hart vol laten stromen met heel veel liefde voor jezelf en voelen wat is goed voor mij en wat dient mij niet meer.

Maar als je denkt, ik blijf thuis, dan kan de ander mijn energie niet af pakken, dan doe je jezelf tekort. Ook al zijn we niet onder de mensen, we zijn toch allemaal met elkaar verbonden. We zijn energie. Dus als er iemand aan jou denkt of jij aan diegene dan heb je ook al de energie te pakken. Het heeft het geen nut om je alleen maar te verstoppen. Het contact met de medemens is zo belangrijk! We zijn hier op aarde om onze lessen te leren, ook daar hebben we de ander bij nodig. De ander mag van ons leren, maar wij ook van de ander.

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je je grenzen aan geeft en zuinig bent op je eigen energie. Dat je gaat kijken wie past er nog bij mij en wie niet, dat is alleen maar positief. Maar we zijn ook nog steeds op aarde en hebben ook de ander nodig, we kunnen het niet allemaal alleen. We moeten het hier doen en als dat niet de bedoeling zou zijn, dan zaten we nu wel met z’n allen op een mooi roze wolkje 🙂

Liefs Trudy

©Alles mag gedeeld, of gedeeld en geplakt worden met vermelding van mijn naam en website.

    

Wil je persoonlijke hulp?

Ik ben geregeld met of zonder afspraak te bereiken via 0909-0105
Natuurlijk ben je ook altijd welkom in de praktijk.
Voor meer informatie, zie mijn website.

 

Author: Trudy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.