Mag een medium zijn of haar wil opleggen?

Mag een medium zijn of haar wil opleggen?
Het antwoord is nee!

Te vaak komen er mensen in mijn praktijk en hoor ik zeggen: “Dit moest ik doen of alles werd me zo opgedrongen door een medium”. Wij hebben niet alleen de waarheid in pacht, we zijn ook mensen en elk mens voelt de dingen weer anders.
Dat kan niet de bedoeling zijn, ieder mens heeft een eigen vrije wil. Of er worden alleen maar toekomst voorspellingen gegeven of waarschuwingen wat er allemaal gaat gebeuren in de toekomst. Natuurlijk, inzichten geven is niks mis mee. Als ik bijvoorbeeld een bepaald gevoel heb dat iemand in de wieg is gelegd om bepaald werk te doen, doe ik daar sowieso wel uitspraken over. Maar dan nog is het aan de ander wat hij of zij er mee gaat doen.

Het is niet de bedoeling dat een medium de ander afhankelijk maakt voor mijn gevoel. Als je alleen maar je toekomst laat voorspellen, waar is dan je eigen vrije wil? We zijn allemaal hier op aarde gekomen met een bepaalde opdracht, dat kan de ander niet voor je doen. Natuurlijk is het wel oké om de ander een advies te geven als er bepaalde gevoelens binnen komen.

Zo voelde ik dat het nodig was dat een persoon naar de dokter moest gaan, dit heeft ze ook gedaan en ze werd gelijk opgenomen in het ziekenhuis. Dit is in het moment en ik heb haar daar het advies in gegeven omdat dit in mijn gevoel binnen kwam. Maar dan nog is het niet de bedoeling dat ik de ander dan angstig maak en al bij voorbaat zeg je komt straks in het ziekenhuis.

Maar het kan niet de bedoeling zijn als ik het gevoel heb dat er iets staat te gebeuren waar ik geen grip op heb om dit dan tegen de ander te zeggen. Ik vind dat je als medium wel moet weten wat je wel of niet kunt zeggen. Een medium zegt niet wat je moet doen en komt ook niet met oplossingen aandragen. Dat is voor mijn gevoel niet aan een medium. Adviezen wel.

Zo kwam er op een dag een vrouw in mijn praktijk met heel veel angsten. Ze durfde niet meer de snelweg op. Ze was sowieso angstig in de auto, omdat haar voorspeld was dat ze een ongeluk zou krijgen met een vrachtwagen. Ik heb hier geen woorden voor. Hoe kan een medium dit soort dingen uitspreken! Dit mag nooit, dit is niet zuiver! God zij dank mocht ik haar hierin een stukje begeleiden, waardoor zij weer meer in vertrouwen mocht gaan zitten.Vaker hoor ik heftige verhalen over voorspellingen en dat de mensen daardoor alleen maar angstiger worden.

Wat mag een medium dan wel doen voor mijn gevoel?

Wij zijn er voor de mensen om ze te begeleiden, dat ze zelf de inzichten mogen krijgen die ze zo nodig zijn. Voor bijvoorbeeld verwerkingsprocessen. Natuurlijk raak ik dan ook bepaalde stukken aan bij de persoon waarin de persoon zelf weer dieper mag gaan voelen. Om onder andere zelf bij dat stuk verdriet, misbruik of vernederingen te komen, vanuit het verleden. Dat alles weer aangeraakt mag worden en verwerkt kan worden, het weer een stem gaat krijgen. De emoties die zo ver weg gestopt waren er weer uit te laten komen.

Een medium begeleid in zachtheid met soms een klein schopje in de kont 🙂 Waardoor de ander weer een stukje door de angsten mag. Een medium geeft je kracht en als het nodig is kan er spontaan een voorspelling bij zitten, maar dat is altijd in het voordeel van de persoon. En dan nog is het aan de ander wat hij of zij er mee gaat doen.

Een medium mag contact maken met overleden dierbaren met sowieso heel veel respect. Om te laten zien dat het leven hier niet op houd. Het mag nooit afgedwongen worden, dit mag hier op aarde niet, maar ook niet met de overleden dierbaren. Willen ze zich laten zien, dan komt dat wel.

Een medium voelt het contact met het licht, engelen, gidsen.
Maar dat is natuurlijk ook voor ieder medium weer anders.
Dit mijn gevoel en nee, ik heb ook niet alleen maar de waarheid in pacht.
Iedereen doet het op de eigen manier en dat respecteer ik.

We hebben allemaal onze lessen te leren op onze eigen unieke manier, dus ook van dominante mediums mogen we leren, zei de ervaringsdeskundige.
Daarin heb ik mogen leren hoe het voor mijn gevoel niet moet.
Voel wie bij jou past, dat is belangrijk.

Liefs Trudy

www.trudyhekkert.nl
Heb vertrouwen – praktijk voor healing en bewustwording.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.