Bewandel je eigen unieke pad, niet het pad van de ander.

Bewandel je eigen unieke pad, niet het pad van de ander.

Geregeld ontvang ik mensen in mijn praktijk die alleen maar voor anderen klaar staan. Zonder aan zichzelf te denken. Cijferen zichzelf constant weg en verliezen zich in de ander. Bang, over hoe de ander denkt, bang voor de partner omdat de partner een andere denkwijze heeft. Dus, gaan ze zich maar aanpassen. Vaak zijn dit hooggevoelige mensen die onbewust bang zijn om te gaan kijken: Wie ben ik eigenlijk?

Dit heeft met een stuk verleden te maken. Door de opvoeding, overleving vanuit de jeugd, niet begrepen worden voor wie ze werkelijk zijn. Doordat ze niet begrepen zijn geweest, zijn ze hun eigen hart op slot gaan zetten en hebben ze vaak een bescherming om zich heen gebouwd. Door misschien stoer te zijn naar de buitenwereld (“ik kan alles”) of door zich naar binnen te keren en heel erg introvert te worden.

Ook kan het zijn dat deze mensen te jong volwassen zijn geworden. Door bijvoorbeeld teveel te zorgen voor de ouders of voor de broers en zussen. Ze hebben teveel verantwoording op hun bordje gekregen. Dit is uiteindelijk een eigen leven gaan leiden. Ze zijn zichzelf al verloren in de vroege jeugd. Ze werden niet gezien voor wie ze waren en zijn daardoor erg onzeker geworden.

Maar wat als je dit blijft doen?

Dit gaat zich uiteindelijk uiten in zware vermoeidheid. Niet meer weten, welke energie is van mij en welke energie is van de ander. Het hoofd zit vol en dat uit zich soms in complete chaos. Ook opstandigheid komt daar bij kijken. Verdrietig zijn en niet eens weten waarom. Zo jammer om je complete ik te verliezen in de ander. Waar ben jij in dit plaatje?
Voor mijn gevoel kan dit niet de bedoeling zijn.

Vaak wordt er gedacht:  het is wel makkelijk om me aan te passen, dan kan er ook geen ruzie komen. Maar als je heel eerlijk naar jezelf kijkt, is er wel één en al onrust in jezelf. Je maakt ruzie met je ego en je gevoel en laat je dan door teveel angsten leiden. Bang voor de mening van de ander. Is dat de bedoeling?

Begin met eerlijk naar jezelf te gaan kijken.
Wat brengt me dichter bij mijn gevoel, wat brengt me verder van mijn gevoel af?
Je past je aan in de angst voor de ander en verliest jezelf compleet. We zijn hier op aarde gekomen om bepaalde ervaringen op te doen. Onze ziel wilde dit nog ervaren. Hoe mooi zou het zijn, dat je deze lessen ook ging pakken.

En niet in berusting gaat zitten, maar gaat kijken. Wat kan ik daar van leren? Ieder mens komt in ons leven om van te leren. Het is niet de bedoeling om het pad van de ander te bewandelen, maar die van jezelf. We ontmoeten nooit zomaar mensen, we mogen van iedereen leren, ieder mens komt met een boodschap. Laat je echte zelf meer en meer zien. Elk mens is een spiegel die ons wat te vertellen heeft, probeer de lessen daaruit te gaan pakken.

Verwerk je verleden, heel je innerlijk kind en pak je eigen kracht terug.
Laat je zien in je eigen mooie uniekheid!

Liefs Trudy

Wil je dit delen? Voel je welkom.


Www.trudyhekkert.nl
Heb vertrouwen – praktijk voor healing en bewustwording.

8 Responses to Bewandel je eigen unieke pad, niet het pad van de ander.

 1. jeanne maessen schreef:

  wat ik hierboven lees dit is waar ik ben van kind afongeveer was ik een jaar of tien moest ik al voor twee broers enkleinere zusjes zorgen. wij waaren met dertien kinderen thuis waarvan ik de derde was dus ik weet heus wel wat dit is gr jeanne

  • Trudy schreef:

   Mocht je dit nog niet verwerkt hebben Jeanne, ga er mee aan de slag als je er aan toe bent.
   Je mag net zoveel ontvangen als wat jij aan de ander geeft. Wees lief voor jezelf!

 2. Brigitte schreef:

  Hier herken ik stukken van mezelf!
  Je altijd op de 2e plaats stellen!dit heb ik mijn leven lang gedaan!heb altijd van mijn goedheid laten profiteren!
  Maar ik wil het niet meer en nu krijg ik veel tegenstand en negatieve reacties omdat ik voor mezelf wil zorgen !

 3. Francis Geleijns schreef:

  Ik herken stukken van mezelf hierin. Ook ik heb van kinds af aan voor mijn moeder gezorgd. Ben de laatste jaren dan ook vreselijk uitgeput.
  Niets lijkt te helpen om er vanaf te komen.
  Ik rust meer dan ik actief ben…ik vind het vreselijk.
  Maarvik heb nog veel meer op mijn bordje gehad in mijn leven.
  Maar ik wil zo graag weer dingen kunnen ondernemen.

 4. ehc hermans schreef:

  hoi wat herkening in jou schrijven
  ben al mijn hele leven moe
  heb altijd de kar getrokken
  thuis voor mijn moeder

  in mijn huwelijk voor de kinderen
  ben creatief maar heb de fut niet om het uit te voeren
  heb veel op mijn pat gehad

  • Trudy schreef:

   Probeer je niet teveel weg te cijferen, het begint allemaal bij jezelf.
   Wees niet te streng voor jezelf, de liefde die je aan de ander geeft mag je ook aan jezelf geven.
   Liefs Trudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.